Spännande, fängslande och utvecklande aktiviteter

En helkväll i köket

Konferensgrupper men också familjer eller ett kompisgäng är välkomna att laga en festmiddag i vårt trivsamma och välutrustade kök. Våra kockar skapar en spännande meny som utmanar och ger alla möjlighet att komma hem med nya kunskaper. Kockarna finns på plats som resurs men det är helt och hållet ni själva som lagar maten som ni sedan avnjuter tillsammans. Som start på kvällen bjuds ni på lite smått och gott som gör att fantasin sätts igång. Med hem får ni ett signerat exemplar av en av våra kokböcker. Kontakta oss för prisuppgift och vilka dagar vårt kök är öppet för vän-och familjegrupper.

Bli operasångare för en kväll

Hur många är vi inte som drömmer om att kunna sjunga som en operasångare! Hur många är vi inte som fått höra att vi inte ska öppna munnen av någon musiklärare långt tillbaka i tiden! På Drakamöllan finns det möjlighet att ändra på det. Under ledning av vår egen operachef Guido Paevatalu lär ni er att bemästra sångens grundelement. Var och en får hjälp att hitta sin egen väg in i sången och tillsammans skapar deltagarna sedan en minikonsert och får uppleva magin i att framföra ett verk som en riktig operakör. En energikick, teambuilding och egenutveckling på en och samma gång. Och framförallt ett par timmar med skratt och glädje där många också möter en helt ny sida av sig själva.

Vandra i Drakamöllans naturreservat

Gården ligger inbäddad i ett fantastiskt naturreservat med en alldeles speciell flora och fauna. Här växer gräs som man annars bara kan hitta på Sibiriens stäpper. Här har sommargyllingen en av sina största lokaler i Sverige. Sällsynta blommor, fjärilar, grodor. Ja, listan kan göras lång. Och allt detta för att man bevarat det gamla beteslandskapet som i stort sett varit orört sedan 1600-talet. Idag sörjer islandshästar och får för att naturen hålls öppen så att allt kan bevaras för kommande generationer. Tillsammans med en kunnig guide gör vi en två timmars vandring i reservatet och lär oss om kryp, fåglar, träd och mycket annat. Vandringarna är lika spännande året om.

Smaka på och lär om äppelvin

Även för oss som bor på Österlen är Äppelvin från Bedstekilde en doldis. Under fem års idogt arbete har pionjärerna Mikael Eliasson och Jan Bertil Andersson skapat ett centrum för förstklassigt äppelvin på gården Mellby 772 här på Österlen. Här tillverkas torra stilla viner av äpple och mousserande äppelvin. Ambitionen är att göra naturligt torra viner baserade på den friskhet som äpplesyran skapar och som återger äpplenas rika arom. Nu börjar framgångarna komma. Vinerna finns på Systembolaget och på en rad krogar runt om i Sverige. En dryg timme fullmatad med ny kunskap och en spännande provning.

Med hållbarhet i fokus

Låt er inspireras av Stora Juleboda Gård
På Stora Juleboda Gård är eldsjälarna Anna och Marcus Callenbring uppfyllda av att skapa en miljö där vi alla kan lära om hållbarhet i verkliga livet och låta oss inspireras att tänka nytt i vår egen vardag. Möt ogräset som skyddar fruktodlingarna men också serveras på Skånes alla guldkrogar, hönsen som gör det möjligt att odla ekologiskt, grisarna som bereder marken och mycket annat. Vi kan utlova ett par minnesvärda timmar.