Operagården på Österlen

Under åren har tusentals människor upplevt kammaropera i Drakamöllans operabacke. Tio operor har det blivit så här långt och bland dem alla de gamla klassikerna. För många har det varit första gången de upplevt en hel opera. Visionen har varit att skapa ett svenskt Glyndebourne, en årlig Operafestival under bar himmel som sommartid samlar musikälskare från när och fjärran.

Drakamöllan operafestival äger rum i midsommartid. Sedan starten 2009 har tio hela operaföreställningar uppförts. Egen operakör och stöd av Musik i Syd. Här presenteras samtliga föreställningar.

Andra årstider bjuder vi in till operakvällar i vår matsal där vi kombinerar ”stora röster”, med utsökt mat och goda viner.

Konstnärlig ledare för vår operasatsning Guido Paevatalu. Efter en lång karriär som solist på Det Kongelige Teater i Köpenhamn leder Guido idag en egen kammaroperaensemble – guidOpera – som uppträder på små och stora scener i Norden. Läs mer på www.guidopera.com

Tillsammans har guidOpera och Drakamöllan tagit initiativ till en opera för barn, Draken Kjetil. Med Draken Kjetil vill vi ge barn en möjlighet att få en stor och äkta operaupplevelse med levande orkester, operasångare från de stora operascenerna, spännande dekor och starka känslor. Allt det vi förknippar och älskar med opera.