Våra böcker

Best Local Cookerybook in Sweden

Vår första kokbok, Drakamöllans kök, blev en kioskvältare. I boken bjöd vår dåvarande kökschef Eve Maltais och gårdshotellets ägare Ingalill Thorsell på sina bästa recept för vardag såväl som fest med fokus på vår och sommar. I boken kunde man också läsa om gårdens historia, nutid och vardag. Boken gavs ut på det egna förlaget Drakamöllan Förlag och många skakade på huvudet åt en sådan idé. Men redan efter ett par månader var den första upplagan slutsåld och senare samma år utsågs boken till Best Local Cookerybook in Sweden av World Gourmand Cookbook Awards.
Ännu viktigare var att boken fick en helsidesrecension i danska Politikken.
Det ledde till att boken översattes till danska av Klematis förlag med namnet Drakamöllans Kökken. En bok som haft stor framgång i Danmark.

Svenska Publishing-Priset

I vår andra kokbok Drakamöllans Kök – Höst & Vinter bjuder Ingalill Thorsell med medarbetare än en gång in till en spännande smakresa, den här gången med fokus på råvaror från Österlen och inte minst den egna köksträdgåren. I boken speglas gårdens rika historia. Precis som för tidigare generationer känns det angeläget att ta tillvara det som naturen bjuder ute i backarna eller i köksträdgården; att skapa god, ärlig och genomtänkt mat från grunden. Boken vann 2012 Svenska Publishingprisets Guldmedalj för bästa svenska kokbok.

Silvermedalj Svenska Designpriset

Drakamöllan Förlags tredje bok heter Drakamöllans Magi. I den här boken försöker vi fånga den anrika Skånegårdens själ genom historien, naturen, genom tidigare generationers bidrag och via nutida besökares upplevelser. Vi får också följa förvandlingen från en gammal lantgård till ett modernt gårdshotell fyllt av opera – och spännande matupplevelser. Boken tilldelades en Silvermedalj i Svenska Designpriset 2013.

Best in the World

The Magical Cuisine of Drakamöllan vänder sig till vår växande internationella publik. Här har vi samlat det bästa från våra tidigare böcker kompletterat med ett antal nya recept, moderna varianter av svenska klassiker med råvaror som lingon, sill och löjrom. Här finns också ett särskilt avsnitt för advent och jul liksom några sidor om gårdens spännande historia. Boken har uppmärksammats internationellt och fick 2016 utmärkelsen Best in the World av World Gourmand Cookbook Awards.

Det bästa från Drakamöllans Kök

Genom åren har vi fått många bevis på att våra kokböcker verkligen används för att laga mat och inte bara som utsmyckning. När nu alla våra ursprungliga böcker är slutsålda har vi valt att samla de mest uppskattade recept från våra tre tidigare kokböcker i en ny bok, Det bästa från Drakamöllans Kök. Här hittar ni de recept som är så förknippade med Drakamöllan att de närmast har nått kultstatus.

Den som följt oss genom åren kan ana hur vårt kök har förändrats. I dag genomsyras vår matlagning av en önskan att lyfta fram våra fantastiska lokala råvaror och våra historiska traditioner. Vi är stolta över vårt nordiska kök. En stolthet som vi vill föra vidare. Vi har också blivit mycket mera ”gröna” och helt följdriktigt är de nyaste recepten vegetariska. Hoppas vår bok skall inspirera och utmana till spännande timmar framför grytorna.