Draken Kjetil vår egen spännande opera för barn

Familjeoperan Draken Kjetil hade urpremiär på Drakamöllan sommaren 2015.

Handlingen bygger på böckerna om draken Kjetil av Lundaförfattarna Kyrre Thalberg och Sara Snogerup Linse. Operan har tydliga nordiska förtecken, både sångare och musiker kommer från hela Norden.

Här träffar vi Kjetil, en liten drake med en stor hemlighet. Han bor med sin familj och sina vänner på en ö långt ute i Atlanten. Sju sångare, sex drakar, en trollkarl och två dockor och fyra musiker bjuder små och stora barn på en eldsprutande musikalisk och scenisk upplevelse. En timme med starka känslor, hisnande äventyr och spännande teatereffekter som trollbinder alla.

Sedan premiären har mer än 3000 barn sett föreställningen i Sverige, Danmark och Finland.

Äventyret fortsätter hemma där barnen kan läsa mer om drakarna i den pixibok  som alla får vid föreställningen. På Kjetils egen gratisapp kan barnen också spel med drakarna.

Kompositör Andy Pape. Librettist Eva Sommestad Holten. Konstnärlig ledare Guido Paevatalu.

En produktion av Drakamöllan och guidOpera.

Sommarens föreställningar

Lördagen 5 augusti kl 14.00 på Drakamöllan och Söndagen 6 augusti kl 14.00 i Dalby Stenbrott.

En spännande opera för barn
Långt ute i Atlanten på en liten ö har en liten drake en hemlighet. Han kan inte spruta eld som de andra drakarna men flyga, det kan han. Sex drakar, en trollkarl, två dockor och fyra musiker bjuder på en fartfylld musikalisk upplevelse. För alla från 3 år inte minst mor och farföräldrar.
Båda föreställningarna är gratis för alla, stora som små.

På Drakamöllan kommer det att finnas en arabisk berättare med i ensemblen, Nariman Mukdad. Innan operan börjar berättar Nariman på arabiska om de olika rollfigurerna och om handlingen. Under föreställningen är Nariman också med.

Efter föreställningen kan alla barn prova på orientering under ledning av Andrarums orienteringsklubb och att vara scout. Det är Brösarps scoutkår som håller i det. Från Länsstyrelsen och Naturum på Stenshuvud kommer Ann Sofie med några pedagoger för att berätta om Allemansrätten och allt roligt man kan göra i naturen.

Alla är välkomna att ta med egen fika korg och en filt att sitta på i operabacken.

Det går enkelt att åka kollektivt till Drakamöllan. Vår buss hållplats heter Maglehems Sockenväg. Från hållplatsen är det 800 meter till Drakamöllan och operabacken.

Söndagens föreställning i Dalby stenbrott  är endast på svenska/nordiska. Det blir en extra speciell föreställning för våra drakar. Det blir som att komma hem eftersom de bor på en klippö långt ute i Atlanten när de o te är på turné. Det är tack vare Sommarlund som vi får komma till Dalby stenbrott.

Mer information om barnoperan finns på www.drakenkjetil.com
För mer information kontakta Ingalill Thorsell på info@drakamollan.com
eller via telefon 044-351016.