Operafestival på nytt sätt och på ny tid 9 och 10 augusti

Traditioner i all ära men ibland är det dags att tänka nytt. I våra presentationer av Drakamöllan Operafestival har vi länge framhållit Glyndebourne Operafestival i södra England, som en förebild och inspirationskälla. I sommar tar vi steget fullt ut och skapar ett eget ”Glyndebourne”.

Med innergården som ”operasalong” skapar vi en intim inramning till årets kammaropera, Barberaren i Sevilla i en klassisk barockutgåva. Som alltid är det Guido Paevatalu som står för produktionen. Ensemblen består av främst unga sångare med Josefine Andersson, Frederik Rolin och Petter Moen i de ledande rollerna. Konsertmästare för en kvartett Leif Greibe.

Precis som på riktiga Glyndebourne tar vi en 90 minuters paus mitt i föreställningen för att alla skall kunna avnjuta en furstlig picknick.

Tillsammans med Hemmafint i Norra Björstorp har vi tagit fram en väska speciellt anpassad för en picknick. Väskan fyller vi med en flaska bubbel (som vi öppnar åt er för att följa reglerna), små läckra snittar och en spännande dessert. Varmrätten serveras som en buffé.

Runt om på gården finns många bord där ni slår er ner för att njuta av maten. Mätta och belåtna strosar ni sedan runt och minglar. Väskan får ni självklart med er hem som ett minne av en fantastisk dag.

På Glyndebourne är det smoking och lång klänning som gäller. Smokingen kan man lämna hemma men visst är det festligt om alla anstränger sig lite extra och klär upp sig lite lagom.

Pris per person för picknick med bubbel och opera 1 600 SEK.
Pris per person för picknick med alkoholfritt alternativ och opera 1 400 SEK.

I år blir det numrerade platser och vi börjar med att fylla de bästa platserna mitt i ”salongen” så det kan löna sig att boka tidigt.

I en första omgång släpper vi 250 biljetter varav 50 är reserverade för Föreningen Drakamöllans Vänner för Kultur och Vetenskap. Uppge att du är medlem vid beställningen.

Boka 9 augusti här

Den intima inramningen som gårdstunet innebär är perfekt bakgrund för en konsert med toner vi inte möter så ofta. Under en spännande eftermiddag får vi uppleva Riddarsånger som de ursprungligen sjöngs redan på 1200-talet. Sångerna tolkas av Guido Paevatalu ackompanjerad av Andy Sundström på gitarr och Poul Høxbro på flöjt. Poul Høxbro är en av världens främsta på medeltida instrument.

Riksspelmännen Mirjam Andersén och Anna Rynefors kända från SVTs stora satsning Historien om Sverige bjuder på svensk musikhistoria med kvinnolåtar från vikingatiden och stormaktstiden. Denna kan ses på SVT Play.

Tillsammans driver de projektet Kvinnolåt, som syftar till att synliggöra kvinnornas roll i (folk) musikhistorien. De har gett ut albumet Skånska spelkvinnor som kommer att kunna köpas under konserten.

Pris per person för musik och mat 950 Sek.
Pris per person för musik 500 Sek.

Det blir en lång paus mitt i konserten för att alla skall kunna njuta av vår stora medeltidsbuffé.

Boka 10 augusti här