logo

Draken Kjetil


Draken Kjetil flyger in över både Drakamöllan och Wanås Konst i sommar


Familjeoperan Draken Kjetil ges i slutet av juli i Operabacken vid Drakamöllan Gårdshotell på Österlen. Senare, i slutet av augusti, kommer den också till Wanås Konst i Östra Göinge. Föreställningen, som hade urpremiär på Drakamöllan i fjol, har redan setts av 3000 barn i Sverige, Danmark och Finland.
Handlingen bygger på böckerna om draken Kjetil av Lundaförfattarna Kyrre Thalberg och Sara Snogerup Linse. Operan har tydliga nordiska förtecken, både sångare och musiker kommer från hela Norden.
Här träffar vi Kjetil, en liten drake med en stor hemlighet. Han bor med sin familj och sina vänner på en ö långt ute i Atlanten. Sju sångare (Sex drakar, en trollkarl och två dockor) och fyra musiker bjuder in små och stora barn till en eldsprutande musikalisk och scenisk upplevelse. En timme med starka känslor, hisnande äventyr och spännande teatereffekter för barn mellan 3-12 år.Ãventyret fortsätter hemma där barnen kan läsa mer om drakarna i den pixibok som alla får vid föreställningen. På Kjetils egen gratisapp kan barnen också spel med drakarna.
Kompositör Andy Pape. Librettist Eva Sommestad Holten. Konstnärlig ledare Guido Paevatalu. Kapellmästare Carol Conrad. En produktion av Drakamöllan och guidOpera.
Läs mer om föreställningen på Draken Kjetils egen hemsida.
Sommarens föreställningar i Skåne:
Drakamöllan, fredagen 29 juli kl.13 och kl.16
Wanås Konst, Skulpturparken, söndagen 28 augusti kl.11 och kl. 14.Biljetter:
Familjebiljett Skr 500:- (två vuxna och två barn)
Vuxna Skr 200:-
Barn Skr 100:-.
Barn under tre år gratis.
Biljetter till samtliga föreställningar kan köpas i Drakamöllans webbshop som du hittar här och på turistbyrån i Kristianstad.
Biljetter till föreställningarna på Wanås Konst, Skulpturparken kan även köpas i butiken på Wanås Konst.
Föreställningarna genomförs i samarbete med Sparbanken Skåne. 50% rabatt vid kortköp för Sparbanken Skånes kunder.
För mer information kontakta Ingalill Thorsell på info@drakamollan.com eller via telefon 044-351016.