logo

Aktuelt

Aktuelt

(på svensk)

 

Stort tack till alla för fantastiskt jubileumsfirande

Med utdrag ur 10 av de operor vi spelat på Drakamöllan, sångarnas tolkning av Evert Taube och en hyllning till Birgit Nilsson med de speciella gästerna Gitta – Maria Sjöberg och Christina Nilsson blev vår jubileumskonsert lång som en hel Wagner Opera.

Tack alla besökare som fyllde backen så långt ögat nådde för att ni kom och firade med oss. Mer än 900 personer var det som bänkat sig i backen. Ett stort tack till alla medverkande; alla ni i orkestern under ledning av Leif Greibe, alla solisterna, vår operakör under ledning av Birgitta Roslund och inte minst vår operachef Guido Paevatalu för att ni bjöd på en helt fantastisk föreställning, som vi aldrig kommer att glömma.

 


Ett extra speciellt tack till Christina Nilsson för att du avbröt din ledighet för att komma till Drakamöllan. Alla vi i backen kände att vi fick uppleva något alldeles extra. En ny La Nilsson! Din fantastiska stämma trollband oss alla. Tack också Gitta-Maria för att du hastade till Drakamöllan för att berätta lite om Birgit Nilsson och sjunga hennes favoritaria. Som du påpekade bodde hon ju faktiskt nästgårds under många år så vi kan räkna henne lite som vår egen.
 
I programmet som vi delade ut fanns inte tredje akten med. Den var inte helt klar när programmet trycktes men för er som vill veta så innehöll den tredje akten följande:
 
Gitta-Marie Sjöberg:
’Měsíčku na nebi hlubokém/Sången till månen’ – Rusalka- (Antonín Dvořák)
 
Christina Nilsson:
’Pace, pace, mio dio!’ – La Forza del Destino- (Giuseppe Verdi)
 
Niels Jørgen Riis:
’In fernem Land’ – Lohengrin- (Richard Wagner)
 
Christina Nilsson:
’O patria mia’ – Aida- (Giuseppe Verdi)
 
Guido Paevatalu:
’O, du mein holder Abendstern/sång till aftonstjärnan’ – Tannhäuser – (Richard Wagner)
 
Christina Nilsson:
’Dich teure Halle/Elisabeths aria’ – Tannhäuser- (Richard Wagner)
 
Som extra nummer bjöd
Aspåkers-polska av Erik Axel Karlfeldt tonsatt av Wilhelm Peterson-Berger.
Det hade Birgit gillat.
 
Kör (och alla andra):
’Einzug der gäste/Gästernas intåg’ – Tannhäuser- (Richard Wagner)
För er som är nyfikna på vad de första två akterna innehöll så hittar ni programmet här.

 

 

Sommar sommar sommar och nästan fullt på gården

Sommaren är nu inne på sin 10 vecka. Det är både underbart och lite skrämmande att inte behöva bekymra sig om vad det blir för väder imorgon. För det blir naturligtvis sol och minst 20 grader. Havet svalkar lite
men också det är många dagar mer än 20 grader. Morgon och kväll kan man också våga sig på en tur i skogen men svampar behöver man inte leta efter. Större delen av juli har vi helt fullt på gården. Kan finnas någon
enstaka dag där vi kan erbjuda ett rum. I början av augusti är det lite mer plats innan det är dags för konferenssäsong igen efter den 15 augusti.
 
 
 

Höstens och vinterns program

Just nu vill vi bara vara i nuet och låta tankarna på hösten vänta. Lagom till skolorna börjar återkommer vi med höstens och vinterns program.
 
 

Till dess önskar vi er alla en riktigt Glad Sommar

Hela teamet på Drakamöllan